Man kan bli trött för mindre

Jag satt och läste igenom lite av vad jag skrev nät dottern var i samma ålder som sonen är nu och HERRE GUD vad jag blir trött. Jag fattar ärligt talat inte att vi överlevde det hela. När hon var fyra månader sov hon i regel mellan 7-8 timmar per natt. Inte i sträck utan med många, många avbrott. Och inte avbrott för amning utan för att vi skulle bära, vagga, trösta, vyssja eller helt enkelt bara för att hon ville umgås. Hon somnade sällan före midnatt och aldrig utan skrik. Och på dagarna var det inte heller säkert att hon sov.

Jag läser och minns hur överjävligt trött jag var. Och hur jag LÄNGTADE efter att hon skulle bli större så att det skulle bli bättre. Och det blev det ju. Hon blev större, betydligt enklare att umgås med och sov bättre. Halleluja för det.

Här nedan ett stycke som jag skrev när hon var runt halvåret, om hur det gick till när hon skulle somna. Tur att man har förmågan att se det komiska i det hela.

”Lägg dig i sängen på rygg. Börja sparka med benen. Sparka sedan mycket kraftigt med benen, så att rumpan och överkroppen lyfter från madrassen. Rotera sedan från sida till sida, dock fortfarande på rygg. Böj gärna kroppen som ett S likt en orm. Spotta ut nappen med ett ”bbbbbbblö”. Lägg dig på sidan. Glöm inte att sparka med benen! Klös framför dig, gärna mot nån du håller kär. Sikta på näsan och munnen, där blir det fina rivmärken. Försök klättra över kanten på spjälsängen. Vänd dig till mage. Ligg ner en stund och börja gärna gråta lite för att du saknar nappen. När nappen är tillbaka kan du ställa dig på alla fyra och spotta ut den igen. Gunga fram och tillbaka frenetiskt (funkar bäst om man satt vyssan-lull-tassar på sängen) och skratta mycket. Det är ju kul! Kasta dig sedan med huvudet ner i madrassen och vila det lite, men märk väl att rumpan ska vara kvar i luften. Benen ska fortsätta sparka. Om det är svårt att sparka med båda benen i detta läge räcker det om du sparkar med det ena (tänk kissande hund med spasmer). Inse att det där med att vila huvudet var en dålig idé och vänd dig åter till rygg. Sträck dig efter mobilen som hänger ovanför dig. Börja nu om från början…

Blir Du inte trött?!”

Så, nu går vi till BVC för mätning och vägning med ett barn som gillar att sova.

Annonser

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s