Lördagsgodis och sånt krafs

När vårt första barn föddes och blev större var vi väldigt restriktiva med socker. Visst fick hon smaka om vi själva fikade eller så, men hon var aldrig överdrivet intresserad. Och när vi åt godis så gjorde vi det när hon somnat. Jag har dessutom kunnat smygäta godis utan att hon kunnat lukta sig till det. Hon visste inte vad godis var förrän hon var runt treårsåldern – när hon hörde kompisarna på förskolan prata om lördagsgodis. Så småningom började vi med det – lördagsgodis – om än i små mängder.Dottern har dock aldrig varit någon stor godisätare. Nej, hon kan äta några stycken och sen spara till nästa dag (jag har många gånger undrat om hon verkligen är min dotter…) Och hon brukar inte reagera särskilt mycket på sockret. Annat är det med sonen.

När man har ett äldre syskon blir man såklart introducerad för mycket och det mesta lite tidigare. Godis är inget undantag. Och sonen var inte sen med att börja vråla efter godis så snart det var lördag, även om vi försökt ge dottern lördagsgodis när lillebror sover. Skillnaden är att han blir väldigt speedad av godiset. Och irriterad därefter. Samt att han kan lukta sig till godis av alla dess slag på mils avstånd. The days of smygätning is over så att säga.

Idag är det lördag och när dottern piggat på sig kom hon på just det. Hon krävde således godis eller popcorn. Med tanke på magsjukan kändes godis som ett bättre alternativ. Sonen var inte sen att haka på och han har således klättrat upp i soffan, slängt ner alla kuddar och filtar, hoppat ner efter dem, lyft upp alla kuddar och filtar igen och därefter börjat om från början. Hela kvällen. Nu är han tillräckligt nere i varv för att sitta och kolla på ryska barnprogram på youtube. Tack och lov är det en vecka kvar tills nästa lördag.

Annonser

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s